Dellavia.nl

Alles over de Italiaanse politiek, lifestyle en natuurlijk voetbal….

Klassieker op zondag: de derby van Milaan

leave a comment »

Vandaag staat hij weer op het programma. De tweejaarlijkse strijd der giganten van de Serie A, Inter-Milan. Een echte kraker, want als Roodzwart wint, slinkt het gat tussen de twee grootmachten naar slechts 3 punten. Wint het team van Mourinho dan lijkt de titelstrijd beslist. Laten we dus hopen dat Sneijder een off-day heeft en dat Huntelaar in de laatste minuut de winnende goal binnentikt.

Vandaag in de Zondag Klassieker een wel hele bijzondere Inter-Milan. Het komt niet vaak voor dat de een wordt afgestraft door de ander, maar op 11 mei 2001 was alles anders. Op die dag maakte Milan haar stadsgenoot in met maar liefst 6-0! Shevchenko scoorde twee maal, maar de eerste twee goals kwamen op naam van ene Commandini. Het zouden zijn enige twee goals voor Milan blijven en dat tijdens de derby.

Kijk hier onder de beelden van de historische wedstrijd. De kwaliteit is slecht, maar het commentaar van de gekken van Milan Channel maakt een hoop goed. Bij de 4-0 roept de een constant Poker, Poker! Dit is de Italiaanse benaming voor ‘4 of a kind’, bij de 5-0 lijkt de commentator vast te lopen in ‘Scala reale’, hetgeen staat voor de Royal Street Flush (hoogste straat van Harten). Kijk zelf en geniet, let vooral op die gekke Commandini die de twee mooiste goals uit zijn carriere maakte.

Advertenties

Written by Della Via

januari 24, 2010 bij 10:28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: