Dellavia.nl

Alles over de Italiaanse politiek, lifestyle en natuurlijk voetbal….

Misdaad loont

with one comment

Paus Johannes Paulus II verleent Agca gratie

18 januari komt hij vrij. Mehmet Ali Agca, de man die in 1981 een aanslag pleegde op Paus Johannes Paulus II. 52 jaar is hij nu en volgens eigen zeggen klaar om wereldwijd een ster te worden. In een naar de Sunday Times ingezonden brief verklaart hij al aanbiedingen voor films en documentaires te hebben gekregen uit Japan en Canada. Daarnaast is hij bereid een exclusief televisie interview toe te staan voor twee miljoen dollar en zal hij zijn medewerking verlenen aan twee boeken voor een gezamenlijke prijs van vijf miljoen dollar. Als het aan Agca ligt komt er ook een vervolg op Dan Brown’s Da Vinci Code. Hij wil dat de Amerikaanse schrijver het boek The Vatican Code gaat schrijven, met Ali in de hoofdrol uiteraard. Van dit boek zal ook een verfilming moeten verschijnen.


Raadsel nooit opgelost

Bovenstaande klinkt ridicuul, maar volgens Agca zou men miljoenen over hebben voor zijn verhaal. Tot de dag van vandaag is het motief voor de aanslag op de Poolse Paus nog altijd onbekend. De gangbare theorie wil dat hij zou hebben gehandeld in opdracht van de Neofascistische organisatie de Grijze Wolven. Bevestigd is dit verhaal echter nooit. Volgens Ferdinando Imposimato, een van de rechters die Ali Agca destijds heeft veroordeeld, zal veel geld bieden de waarheid niet makkelijker boven water brengen. “Mensen zeggen vaak overdreven en onware dingen in ruil voor geld”, aldus de rechter.

Perfect  Evangelie
Desondanks zouden al enkele uitgevers interesse getoond hebben in het verhaal van Mehmet Ali Agca. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien niemand de garantie kan geven dat hij de waarheid zal spreken. Bovendien is het lastig zijn motieven voor publicatie heel serieus te nemen. De Turk heeft aangegeven in zijn boeken het einde van de wereld te willen aankondigen. Daarnaast zal hij het Perfecte Evangelie schrijven, een kijk op het Christendom die het Vaticaan nooit heeft begrepen.

Bron foto: lastampa.it

Berlusconi and the post-democratic reorganization of politics

Advertenties

Written by Della Via

januari 10, 2010 bij 16:19

Geplaatst in Opmerkelijk

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mochten Dan Brown en consorten inderdaad miljoenen over hebben voor zijn verhaal, dan zou Mehmet Ali Agca wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als best betaalde idioot aller tijde.

    de Paus

    januari 10, 2010 at 16:23


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: